– ZAKELIJK – 

Zonnepanelen Reinigen

GLAZENWASSER ALPHEN ZAKELIJK - ZONNEPANELEN REINIGEN

Het reinigen van zonnepanelen

Nog even de zonnepanelen reinigen voordat het zomerseizoen weer begint en de zon weer volop gaat schijnen. Dat is toch makkelijk gedacht, maar hoe voer je dit eigenlijk uit en is alle regen niet gewoon genoeg om deze panelen te reinigen. Dat is wel wat de meeste leveranciers vertellen, maar dat is niet altijd helemaal waar. Er is namelijk uit onderzoek gebleken dat het zorgvuldig reinigen van uw zonnepanelen zorgt dat het rendement niet minder wordt. Het levert een extra drie tot vier procent op door het goed reinigen van de panelen.  

Steeds meer bedrijven besluiten om zonnepanelen aan te sluiten om zo te besparen op de energiekosten. Dan is het toch fijn als deze investering zo snel mogelijk wordt terugverdiend door het opwekken van energie. Als dit gestimuleerd kan worden door het goed te laten reinigen van uw zonnepanelen is dat natuurlijk mooi meegenomen.  

Het is belangrijk om uw zonnepanelen in de gaten te houden. Let hierbij goed op of er vuil op zit en denk hierbij aan vogelpoep. Vuil kan het zonlicht blokkeren waardoor de hoeveelheid opgewekte energie minder wordt. Het is aan te raden de zonnepanelen zeker een keer per jaar goed te laten reinigen.  

 

VRAAG EEN GRATIS
VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN

Reinigingsservice voor zonnepanelen

Voor uw eigen veiligheid kunt u een bedrijf inhuren om de zonnepanelen voor u te reinigen en hoeft u zelf niet het dak op. Tenzij de panelen niet op het dak bevestigd zijn. Wij beschikken over de juiste apparatuur en zullen uw zonnepanelen niet beschadigen. Experts zullen uw zonnepanelen gemakkelijk schoon maken voor u en u kunt profiteren van het extra rendement.  

De zonnepanelen hebben het meeste last van vuil als deze verticaal geplaatst zijn. Het vuil zal zich namelijk verplaatsten naar beneden. Als de panelen horizontaal geplaatst zijn, heeft dit alleen effect op de prestatie van het onderste paneel, terwijl bij verticale zonnepanelen dit op ieder paneel een effect heeft.  

Stralende zonnepanelen voor een optimaal opleveringsresultaat

HEEFT U VRAGEN? BEL GERUST